Voor wie?
U kunt zich aanmelden met klachten als:
- Angst- en stemmingsstoornissen
- Trauma-gerelateerde klachten (PTSS)
- Aanhoudende lichamelijke klachten
- Emotie-regulatie problemen
- Werk-gerelateerde klachten
- Levensvragen, identiteitsproblematiek of complexe rouw
- Persoonlijkheidsproblematiek (licht/matig van ernst)
- Diagnostiek en behandeling ADHD/ASS
Twijfelt u of u zich kunt aanmelden met uw klachten, neem dan gerust contact met mij op. Dan zal ik u bellen en samen met u kijken wat ik voor u kan doen.
U kunt zich bij mij niet aanmelden als er sprake is van verslavingsproblematiek, psychotische stoornissen of ernstige eetproblematiek. Bij acute suïcidaliteit kunt u zich wel aanmelden, maar dan zal ik u vervolgens doorverwijzen naar andere psychologen die beter geschikt zijn en beter passende zorg en/of ondersteuning kunnen bieden.
Omdat ik enkel op woensdagmiddag en donderdag werkzaam ben met mijn eenmanspraktijk en daarnaast ook werkzaamheden verricht als ZZP'er bij verschillende instellingen, ben ik niet alle dagen van de week bereikbaar. Wanneer u per mail contact met mij opneemt, zal ik proberen zo snel mogelijk te antwoorden, maar dit kan enkele werkdagen duren.
Psychologiepraktijk Sleyman heeft geen crisisdienst. Mocht er zich een situatie voor doen die niet kan wachten tot ik weer beschikbaar ben, dan is het belangrijk om contact op te nemen met uw huisarts of de dienstdoende huisartsenpost. Het telefoonnummer van de huisartsenpost wordt vermeld in het voicemailbericht van uw eigen huisarts.
Behandelvormen
Bij Psychologiepraktijk Sleyman wordt behandeling geboden middels de volgende evindence-based behandeltechnieken.
Cognitieve gedragstherapie
"CGT bestaat uit cognitieve therapie en gedragstherapie.
Cognitieve therapie gaat vooral uit van de invloed van het denken op het gevoelsleven en het doen. Wie belangrijke zaken en gebeurtenissen in zijn leven gewoonlijk vanuit een negatief standpunt beziet, wordt makkelijker angstig, somber of geïrriteerd, met alle negatieve gedragingen tot gevolg. In cognitieve therapie onderzoeken therapeut en cliënt of die negatieve wijze van denken wel helemaal klopt. De nadruk ligt op het wijzigen van de manier van denken. Bij het uitwerken van meer realistische standpunten en gedachten wordt gebruik gemaakt van specifieke cognitieve oefeningen en huiswerkafspraken.
In gedragstherapie staat het gedrag van de cliënt centraal. Hoe iemand handelt bepaalt namelijk in belangrijke mate hoe iemand zich voelt. Wie geneigd is om uit angst bepaalde zaken uit de weg te gaan, zal zijn angst vaak eerder versterken dan verminderen. Binnen gedragstherapie brengen therapeut en cliënt eerst het problematische gedrag en de omstandigheden waarin die voorkomen in kaart. Vervolgens helpt de therapeut de cliënt om met beter passende gedragspatronen te reageren op die omstandigheden. Hiervoor worden diverse oefeningen en huiswerk gedaan."
bron: vgct.nl
EMDR
"Eye Movement Desensitization and Reprocessing, afgekort tot EMDR, is een therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een schokkende ervaring, zoals een ongeval, seksueel geweld of een geweldsincident. EMDR werd meer dan 25 jaar geleden voor het eerst beschreven door de Amerikaans psychologe Francine Shapiro. In de jaren daarna werd deze procedure verder uitgewerkt en ontwikkeld tot een volwaardige en effectieve therapeutische methode."
bron: watisemdr.nl
Schematherapie
"Schematherapie is een bewezen effectieve vorm van psychotherapie voor mensen met persoonlijkheidsproblematiek of andere langdurige klachten, zoals een zich herhalende depressie. Schematherapie helpt je de oorsprong van hardnekkige patronen te doorgronden en veranderen. Tijdens de behandeling wordt de invloed van ervaringen uit je jeugd op je denken en doen onderzocht. Je leert je patronen herkennen en zodanig te veranderen dat je anders gaat denken, je beter gaat voelen en dingen anders gaat doen. Je leert voelen wat je behoeften zijn en je leert hier op een gezondere manier mee om te gaan. Hierdoor zul je beter richting kunnen geven aan je leven en je relaties met anderen kunnen verbeteren." bron: schematherapie.nl